UA / RU

  • ЧОМУ НОРМАЛЬНА МІКРОФЛОРА КИШКІВНИКА ТАК ВАЖЛИВА?

    Нормальна мікрофлора кишечника забезпечує велику кількість життєво-важливих функцій. Вона захищає організм від проникнення в кров шкідливих речовин, сприяє виведенню токсинів, захищає від патогенних бактерій. Корисні бактерії приймають участь в синтезі вітамінів та всмоктуванні поживних речовин. Саме тому будь-які порушення в мікрофлорі кишківника відображаються на усьому організмі.  До того ж відомо, що імунітет майже на 70  % залежить від стану кишечника. Чим краще мікрофлора кишечника, тим сильніше імунітет людини.

  • ЩО ТАКЕ ДИСБАКТЕРІОЗ?

    Дисбактеріоз – це порушення мікрофлори кишечника. Відомо, що в кишечнику людини зазвичай живе близько 3 кг різних мікроорганізмів, серед яких є як патогенні бактерії та гриби, так й корисні. Про порушення мікрофлори кишечника (або дисбактеріоз) говорять, коли кількість патогенних мікроорганізмів переважає над кількістю корисних бактерій. Дисбактеріоз безумовно не є хворобою. Це стан, що вказує на те, що в організмі вже є певні порушення, які можуть викликати або сприяти розвитку різних хвороб.

    Симптомами та явними ознаками дисбактеріозу є:

    • В першу чергу порушення з боку шлунково-кишкового тракту: зміна або втрата апетиту, відсутність стулу впродовж декількох діб, біль в області животу, пронос або закрепи.
    • Внаслідок дисбактеріозу також можуть виникати:
    • Алергічні реакції (свербіж, висипи на шкірі)
    • Слабкість, порушення сну, підвищена втомлюваність
    • Гіповітаміноз (перші ознаки гіповітамінозу - заїди, сухість шкіри)
  • ЩО ТАКЕ ФУНКЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ?

    До функціонального харчування належать продукти, які мають природне походження та позитивно впливають на організм людини. Вчені вважають продуктами функціонального харчування ті, що містять лакто- та біфідобактерії, які здатні до росту, розвитку та розмноженню в кишечнику людини; олігосахариди, харчові волокна, що ствоюють поживне середовище для корисних бактерій; амінокислоти, пептиди, холіни, вітаміни, антиоксиданти, органічні кислоти та інші корисні компоненти їжі.

  • ЯК ВИЯВИТИ, ЧИ НОРМАЛЬНА МІКРОФЛОРА В КИШЕЧНИКУ?

    Для того, щоб діагностувати порушення мікрофлори кишечника (або просто "дисбактеріоз") потрібно зробити бактеріологічний аналіз. Відомо, що в кишечнику людини завжди є велика кількість різноманітних бактерій - частина є патогенними, а частина - корисними. Якщо кількість патогенних бактерій переважає над кількістю корисних, то такий стан називають дисбактеріозом. Найбільше значення та найбільшу кількість серед корисних бактерій мають лакто- і біфідобактерії. Саме їх зменшення в кишечнику призводить до порушення балансу між корисними та патогенними штамами бактерій. Відомо, що дисбактеріоз не є хворобою, це стан, що свідчить про порушення рівноваги в організмі та може призвести до хвороб у подальшому.

    Порушення балансу мікрофлори кишечника зазвичай дає про себе знати і без аналізу. Багато хто відчував на собі симптоми дисбактеріозу: діарею, метеоризм, болі в області живота, закрепи, зниження чи відсутність апетиту, погану роботу кишечника та/або всього травного тракту.  Стан мікрофлори кишечника впливає на багато процесів в організмі, тому при дисбактеріозі можуть відчуватись симптоми й від інших систем: алергічні реакції, втомлюваність, слабкість, зниження імунітету, адже відомо, що імунітет приблизно на 70  % залежить від стану мікрофлори кишечника.

  • ЩО ЕФЕКТИВНІШЕ - СИНБІОТИК ЧИ ПРОБІОТИК?

    Синбіотик - це поєднання пробіотика та пребіотика, тобто корисних лакто- й біфідобактерій, а також компонентів, які забезпечують ріст, розвиток та розмноження цих корисних мікроорганізмів. За цієї причини синбіотик є більш ефективним засобом для покращення мікрофлори кишечника, особливо якщо щоденне харчування дитини або дорослої людини незбалансоване або нераціональне, або при дефіциті клітковини та інших корисних компонентів, необхідних для забезпечення нормальної мікрофлори кишечника.

  • ЩО ТАКЕ СИНБІОТИКИ?

    Назва "синбіотик" походить від слова «синергія», що означає взаємне посилення дії (компоненти посилюють дію один одного). Отже, синбіотик - це гармонічне поєднання в одному препараті пробіотика та пребіотика. Пребіотики (або просто "клітковина") не перетравлюються людиною, вони є "їжею" для корисних бактерій - пробіотиків, стимулюють та підтримують їх розвиток, таким чином допомагаючи пробіотикам успішно заселити кишечник. В синбіотику Ацидолак, наприклад, живі штами бактерій L.rhamnosus GG в якості пробіотика успішно доповнюються фруктоолігосахаридами (отриманими з цикорію) в якості пребіотика. Синбіотик Ацидолак Бебі - це поєднання пробіотичних бактерій Bifidobacterium BB-12 та пребіотику - фруктоолігосахаридів (також отримані з цикорію) Синбіотики Ацидолак Юніор, що мають 3 смаки: білий шоколад, полуниця, апельсин - це також поєднання пробіотика та пребіотика. В якості пребіотика в Ацидолак Юніор використовуються корисні бактерії - Lactobacillus acidophilus та Bifidobacterium lactis. Пребіотиком э фруктоолігосахариди (отримані з цикорію).

  • ЩО ТАКЕ ПРЕБІОТИКИ?

    Пребіотики — це компоненти їжі, що не перетравлюються та не всмоктуються в верхніх відділах шлунково-кишкового тракту людини, та стимулюють ріст, розвиток та розмноження корисних лакто- та біфідобактерій в кишечнику людини. До пребіотиків належать харчові волокна (або просто "клітковина"), які є основою для утворення вітамінів, незамінних амінокислот, гормоноподібних речовин та інших важливих речовин в організмі людини. Особливе значення харчових волокон також полягає в тому, що вони значно покращують травлення та сприяють утворенню нормальної мікрофлори людини. До харчових волокон належать фруктоолігосахариди, які можна знайти в фруктах та овочах, наприклад, в бананах, зернових культурах, цибулі, часнику, спаржі, квасолі та інших бобових. Здорова дитина зазвичай отримує харчові волокна з продуктами харчування. У випадках, коли харчування є нераціональним, діти не вживають достатню кількість овочів та фруктів (або просто не бажають їсти свічі овочі чи фрукти), рекомендоване додаткове вживання пребіотиків у вигляді добавок до їжі. В дієтичних добавках Ацидолак використовується пребіотик - натуральний фруктоолігосахарид, отриманий з цикорію.

“Польфарма” – міжнародна фармацевтична група, яка входить до ТОР-30 найбільших генеричних компаній світу. Лідер польського фармацевтичного ринку та найбільший польський виробник лікарських засобів і фармацевтичних субстанцій.

Випускає широкий спектр лікарських препаратів, вітамінів, фітопрепаратів та біологічно активних добавок. У портфоліо групи “Польфарма” понад 600 лікарських препаратів й ще біля 500 знаходяться у розробці.

Де придбати?
ЗАПИТУЙТЕ ацидолак В АПТЕКАХ ВАШОГО МІСТА

“Польфарма” – міжнародна фармацевтична група, яка входить до ТОР-30 найбільших генеричних компаній світу. Лідер польського фармацевтичного ринку та найбільший польський виробник лікарських засобів і фармацевтичних субстанцій.

Випускає широкий спектр лікарських препаратів, вітамінів, фітопрепаратів та біологічно активних добавок. У портфоліо групи “Польфарма” понад 600 лікарських препаратів й ще біля 500 знаходяться у розробці.

Представництво ЗФ ПОЛЬФАРМА С.А.

Бізнес центр “Іллінський” вул. Іллінська, 8, під'їзд 11, 5 поверх 04070, Київ, Україна

тел. +380 44 498 90 07
факс. +380 44 498 93 87

uaoffice@polpharma.com

ФОРМА ЗВОРОТНЬОГО ЗВ`ЯЗКУ